Po tečaju boste plesali tako :)

Po tečaju boste plesali tako :)

Po tečaju boste plesali tako :)

Po tečaju boste plesali tako :)

The Swing Freaks z entuziazmom naznanjamo:

Z novimi tečaji Lindy Hopa začnemo 28.09.2017 in potekali bodo vsak četrtek zvečer v Trstu!

Učitelja bosta nihče drug kot Nejc Zupan in Elena Terzić!

Več informacij ter prijave na angleški in italjianski različici strani!

Učitelja

Nejc Zupan

Nejc Zupan

Nejc je eden izmed prvih novodobnih plesalcev swinga v Sloveniji, saj je začel plesati swing že leta 2004. Je ustanovni član in vodja prve slovenske swing plesne skupine Besne gliste, skupine, iz katere je kasneje nastal zloglasni Retronom, ter je glavni krivec, da je Lindy Hop v prvih letih tega tisočletja prispel tudi v Slovenijo. Svoje znanje je pridobival na številnih mednarodnih delavnicah.
Izkušnje s področja sodobnega gibalnega gledališča, glasbe ter klasičnega teatra mu omogočajo svež in zabaven pristop k poučevanju in razvoju swing plesa. Posebno pozornost posveča jazz gibu in muzikaličnosti, ki sta v swingu nepogrešljiva. Pri Dansi od leta 2010 poučuje različne swing plese – Lindy hop, Balboo, Charleston, Blues veliko pa poučuje tudi na delavnicah v tujini. Udeležuje se tudi mednarodnih tekmovanj, zmago si je priplesal že na mnogokaterem (Lindy Shock, Rock That Swing,…),v letu 2016 pa je na na LSSF festivalu pometel s konkurenco in zmagal tako v Solo Jazz kot na Jack’n’Jill tekmovanju. Na Battle Juice Exchange (2016) je osvojil 3. mesto v Strictly lindy kategoriji.

Elena Terzić

Elena Terzić

Elena je že od malih nog navdušena nad jazzom in vsem, kar z njim sovpada ter redno obiskuje koncerte največjih jazzovskih mojstrov. Svoje zanimanje za omenjeno glasbeno zvrst je najprej izkazovala skozi igranje klavirja, v začetku leta 2014 pa se je naučila prvih swing korakov in od takrat je povsem zasvojena s plesom. Udeležuje se tečajev v Ljubljani in mednarodnih festivalov swinga, kot so Snowball, Orient Lindy Express, LSSF, Swingin'Graz, ViSwiFt, ATSF..., ter izjemno hitro napreduje in širi svoja plesna obzorja (lindy hop, six-count, solo jazz, collegiate shag, step, balboa...). Je soustanoviteljica, predsednica, idejna vodja in glavna organizatorka obalnega swing društva The Swing Freaks, kjer s Tinetom vodi tečaje lindy hopa in navdušuje za ples vse več Primorcev in Tržačanov. Ko ni na plesišču, tuhta, kje in kako bi na Obali izpeljala še kak plesni dogodek oz. festival.